Abonneer je gratis op Techzine!

Installatie van app en spellen

Installatie


De installatie van GBA4iOS is wel even wat anders dan via de App Store, maar echt moeilijk is het allemaal zeker niet. Als eerste moet je in de Instellingen-app van iOS de systeemdatum aanpassen, bij versie 2.0.1 moet deze ingesteld worden op een datum vóór 19 februari 2014. Wellicht wordt dit in komende versies nog een andere datum.

De installatie verloopt via de website van GBA4iOS, waar je op een knop met de tekst Download GBA4iOS 2.0 moet drukken, om vervolgens een pagina met toelichting van functies te krijgen. Daar druk je nog eens op een soortgelijke knop om vervolgens een installatiemelding van iOS in beeld te krijgen, die je accepteert.


Je wordt dan teruggebracht naar het Springboard van iOS, waar een nieuw icoontje voor GBA4iOS is verschenen. De installatie gaat van start en neemt enkele seconden in beslag. Als je de applicatie vervolgens opent, krijg je weer een waarschuwing over de niet-geverifieerde ontwikkelaar, die je natuurlijk moet accepteren om door te kunnen gaan.

In de app word je begroet met een welkomstbericht met de melding dat je je systeemdatum weer terug kunt zetten. Als de boel dan een keer crasht, moet je deze weer terugzetten op een datum voor 19 februari, voordat de app weer kan opstarten. Dat moet ook na een herstart van je telefoon of tablet. Als je dit niet doet, start de applicatie gewoon simpelweg niet en crasht deze direct.

Spellen installeren


De lol kan dan al bijna beginnen. GBA4iOS kent een koppeling met de website CoolROM, waar je spelletjes vandaan kunt halen. Natuurlijk moet je me beloven dat je alleen games downloadt die je ook werkelijk gekocht hebt, om de boel zo legaal mogelijk te houden. Je opent de winkel door op het hoofdscherm op het plusteken in de rechterbovenhoek te drukken.


Het installeren van games is een eitje. Je drukt in de rechterbovenhoek op het zoekglaasje, vult een zoekterm in en vervolgens ga je op zoek naar een game. De beschikbare ROM’s worden vervolgens getoond en door op eentje te drukken kun je deze vanaf de volgende pagina installeren. Let op dat je enkel ROMs voor de Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advanced kunt installeren. Nieuwere handhelds worden niet ondersteund, maar er worden wel games voor andere platformen weergegeven.