2min

Tags in dit artikel

,

Besturing [3]

Speciale moves
Het komt nogal vaak voor, dat je in een level zit waar je niet uitkomt. Door goed om je heen te kijken, zie je dat je je een weg moet banen door te springen, slingeren, etc. De levels zijn dus net zoals deel 1 een puzzel. De besturing moet je dus goed in de vingers krijgen, anders stort je iedere keer in een afgrond. Aangezien dat nogal vaak kan gebeuren, zit er een ‘Recall’ optie in het spel. Door op de door jouw aangewezen toets te drukken, spoel je de tijd terug. Als je dus ergens vanaf springt, spoel je even terug en je staat er weer op. Nou kan dat natuurlijk niet oneindig, maar vaak is het genoeg om toch weer terug op dat randje te komen.



Daarnaast heb je ook een optie om de tijd langzamer te laten gaan. Zover was ik in het spel nog niet gekomen, maar ook dit is een handige optie. Je kan hiermee dus gevechten langzamer laten doen of (mocht het nodig zijn) het kan behulpzaam zijn, bij het oplossen van een level.



Dan is er ook nog Fast Forward. Hiermee kan je de tijd juist vooruit spoelen, wat natuurlijk logisch klinkt. Het kan handig uitkomen, maar je hebt het niet altijd nodig. Tot zover was ik nog niet gekomen helaas, dus hierover kan ik niet veel zeggen.

Als laatste is er dan nog Shockwave. Mocht je omgeven zijn door monsters en je kan het niet meer aan met je zwaard, dan voer je een Shockwave uit. Dit is een krachige schokgolf die de monsters doet verstommen. Daardoor heb jij genoeg tijd om ze even af te maken met je zwaard.