Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Zoals jullie misschien al was opgevallen, ben ik echt weg van deze Mp3 Speler. Voor €99 voor de 512mb Shuffle en €149 voor de 1GB uitvoering krijg je echt waar voor je geld. De Shuffle is klein, doet precies wat hij moet doen en doet dit alles erg goed.

Om eerlijk te zijn was ik tot nu toe nog niet gegrepen door de Mp3 Speler hype. Ik zag eerder het nut er niet echt van in. De laatste keer dat ik een diskman had was op de middelbare school. Dit was toen ook meer om er bij te horen dan dat het nodig was. De reden dat ik toch overstag ben gegaan, was omdat de muziek op de radio op het werk me niets doet en dus liever naar mijn eigen muziek luister.

Nu ik mijn iPod een tijdje heb, is mijn Mp3 collectie ook flink uitgebreid. Nu kan ik ook regelmatig mijn Shuffle voorzien van nieuwe nummers en ik hoef niet steeds naar hetzelfde te luisteren. Het is nu net of je naar je eigen favoriete radiozender luistert, maar dan zonder de irritante reclames ertussendoor. Mijn eigen zender die alle genres afspeelt waar ik van houd en je naar het volgende nummer kunt gaan wanneer je een nummer te horen krijgt waar je even geen zin in hebt. Van Apple’s bewering dat je nooit weet wat het volgende nummer is dat je te horen krijgt is niets gelogen. Het is iedere keer weer een aangename verassing. Deze functie bevalt mij dan ook erg goed, omdat je dan ook eens de nummers krijgt te horen die je normaal niet zo snel zult kiezen. En als je een dergelijke Mp3 collectie zoals ik heb, dan zal je bijna geen tijd hebben om deze allemaal met je Shuffle te beluisteren.

Wat veel mensen wel jammer vinden van de Shuffle is dat deze geen LCD scherm heeft, maar geloof me, wanneer je hier eenmaal aan gewend bent kan je beginnen met het geniet van wat deze kleine sexy gadget allemaal te bieden heeft. Ik heb ook geen built-in FM tuner of voice recorder en dergelijke nodig. Dit zijn naar mijn mening alleen maar overbodige functies. Ik gebruik zelfs de data storage functie niet. Het wordt tijd dat er eens een bedrijf komt met een product dat zich alleen richt op het afspelen van Mp3’s en niet met de overige nutteloze functies.

Daarnaast was er ook nog iet dat mij wel tegenviel. Je kunt de iPod shuffle eigenlijk alleen maar via de USB-poort opladen. Hoewel het allemaal snel gebeurt was het handiger geweest als het standaard al via het lichtnet opgeladen kon worden. Niet iedereen heeft namelijk zijn pc de hele avond aanstaan alleen maar voor het opladen van je iPod, maar hiervoor kun je uiteraard ook de iPod shuffle USB-lichtnetadapter kopen als je nog wat extra geld overhoud.
10.0
  • uiterlijk/formaat;
  • geluidskwaliteit;
  • prijs.
  • geen LCD-scherm (voor mij was dit geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat anderen dit wel vinden);
  • schuifknop tricky te bedienen;
  • data overzenden via USB 2.0 device verloopt traag;
  • het opladen van de accu van de iPod via USB-poort. Dit aangezien je je pc niet de hele nacht hebt aanstaan.