3min

Tags in dit artikel

,

Inhoud pakket & Installatie

Inhoud pakket


Het PCzapper TV Experience pakket wordt in één doosje geleverd en bevat diverse onderdelen die het mogelijk maken om een verbinding op te zetten tussen je PC en je TV. De software ontbreekt, om ervoor te zorgen dat je een up-to-date versie hebt, moet je deze na installatie eerst downloaden vanaf de website van PCzapper.

Hieronder zie je een afbeelding van de verpakking en de verschillende onderdelen die erin zitten.


De verpakking & inhoud van de PCzapper PC TV Experience

In totaal vond ik acht onderdelen in het pakket, je zult de onderdelen waarschijnlijk wel herkennen als ze benoemt worden. Als eerste is er de S-VHS (7-pins) verbindingskabel voor de PC en de TV met een lengte van 15 meter. Verder is er een SCART plug, waarmee je de kabel op je televisie kan aansluiten, een adapter waarmee je de kabel eventueel op een composiet (tulp)poort kan aansluiten, een audiosplitter (niet op de foto), een afstandsbediening en een RF ontvanger. Overigens worden batterijen voor de afstandsbediening netjes meegeleverd.
Als laatste is er ook nog een Happy Zapper Club Card, waarop de activeringscode voor de software staat.

Installatie hardware


De installatie is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te noemen, zeker als je de bijgevoegde handleiding gebruikt. Ik heb het systeem op mijn laptop getest, en daarop is een S-VHS uitgang aanwezig. Als eerste heb ik de kabel S-VHS poort en het andere deel van de kabel in mijn oortelefoon uitgang gedaan. Uiteraard hoort deze normaliter in je audio uitgang van je geluidskaart te gaan, maar die is niet aanwezig op mijn laptop.

Daarna heb ik de videokabel middels de SCART plug in mijn televisie gestoken en de meegeleverde RF ontvanger in een vrije USB poort gestoken. De RF ontvanger werd direct herkend door Windows XP, daarvoor zijn geen extra installatiestappen benodigd. Hieronder zie je hetzelfde verhaal, maar dan in foto’s.


Het ene deel van de kabel gaat in de S-VHS uitgang,
of met de adapter in de composiet uitgang.


Het andere deel van de kabel gaat in een audio uitgang


De andere kant van de kabel kan direct in een composiet ingang,
of met de plug in een SCART aansluiting


Daarna kan de plug aangesloten worden op de televisie.

Installatie software


Zoals gezegd moet je na de installatie van je hardware eerst nog de PCzapper software downloaden. Dat is dezelfde versie als de gratis versie die op de site te vinden is, maar met de meegeleverde activeringscode kun je de extra functionaliteiten inschakelen. De software is hier te downloaden

Over de installatie is weinig bijzonders te vertellen, het gaat niet veel anders dan bij andere applicaties. Tijdens het installeren moet ook de videokaart geconfigureerd worden voor de software, als er een kaart van NVIDIA of ATI aanwezig is, zoals bij mij het geval is, dan kan de software automatisch ingesteld worden op de gewenste voorkeur, als er een andere kaart gebruikt wordt, moet de kaart handmatig ingesteld worden onder beeldschermeingenschappen.


Na het instellen van de videokaart kan de TV uitgang ingesteld worden

Na het instellen van de videokaart kan er een weergavemodus gekozen worden, waarbij er gekozen kan worden voor vier modi. Als eerste kan het beeld gekloond worden, als tweede het bureaublad uitbreiden, als derde kan er geschakeld worden tussen PC en TV en als vierde is er een optie om alleen de PC in te schakelen. Gebruikers van laptops zullen de eerste, derde en vierde optie wel kennen als ze gebruik maken van een beamer. De tweede optie is een veelgebruikte optie voor mensen die twee beeldschermen op hun desktop PC gebruiken.

Overigens kan er in een later stadium nog gekozen worden voor een andere weergavemodus, ik kies in mijn geval voor een schakeling tussen PC en TV.