2min

Tags in dit artikel

, , ,

Introductie

Asus is een beetje een bijzondere fabrikant in de computerwereld. Het maakt geluidskaarten, laptops, moederborden, videokaarten en dus ook monitoren. In veel gevallen zijn dat stuk voor stuk prima producten Zo zijn de Asus geluidskaarten "beroemd" onder zowel gamers als audioliefhebbers. Hoe zit dat met hun MG279Q gaming monitor? Is die echt alleen geschikt voor gamers of ook voor zakelijke doeleinden? Als er één fabrikant is die kan wegkomen met een gamingmonitor op de werkvloer, dan is het Asus.

De Asus MG279Q monitor is met 27-inch en een WQHD-resolutie op papier al direct een zeer geschikte zakelijke monitor en die kan zonder twijfel ook een scherp plaatje weergeven. Zoveel pixels op zo’n kleine ruimte zorgt voor een hoge mate van dichtheid waardoor ook op korte afstand geen pixel waarneembaar is.

De stijl die Asus heeft gekozen bij de MG279Q is duidelijk gericht op gamers. Dat is niet zozeer te zien aan de bezel (die is gewoon grijs) of de ietwat vreemde voet in de vorm van Starship Enterprise, maar wel door de tekst op de voet (Supreme Gaming Experience) en de rode knop aan de achterkant waarmee door het menu is te navigeren.


De MG279Q is een echte gaming-monitor, dat is ook direct te zien aan de functies die verwerkt zitten in de monitor, deze zijn voor gewone gebruikers niet zo interessant. Denk aan AMD Freesync (gaat judder/artifacts tegen), zeer hoge verversingsfrequenties, 144 Hz, kleurprofielen voor games, of een lage input-lag (weinig vertraging in de monitor bij het verwerken van beelden). De input-lag bij een monitor is veelal al erg laag, waardoor het nog maar de vraag is of dat kleine verschil echt merkbaar is.

De montage – of installatie – van het scherm is zeer eenvoudig. Dat gaat zonder schroevendraaier; gewoon de voet op de hoogte-verstelbare houder schroeven (duimschroef) en vervolgens het paneel erop klikken. Zo hoort het, waarom moeilijk maken als het makkelijk kan!

Het IPS-paneel doet zijn werkt dus op 144 Hz, wat ongeveer twee keer zo hoog is als normaal. Dat moet voor scherpere beelden zorgen met minder motion-blur. Het paneel is in ruime mate draai- en kantelbaar en is gelukkig mat afgewerkt, wat nog weleens anders is bij veel andere gaming-monitoren.

De Asus MG279Q is op dit moment verkrijgbaar vanaf 599 euro, wat geen gekke prijs is voor deze monitor.