min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

OCZ zal zo langzamerhand wel vertrouwd klinken in de oren van menig tweaker. Ook op Techzine zal het merk redelijk "ingetweaked" zijn de vele reviews geven aan dat het een A-merk is. Toch is de naam in de mainstream-markt, dat wil zeggen die van de "gewone" pc-gebruiker, nog niet zo heel erg bekend. De prijzen van OCZ liggen meermaals hoger dan dat van bijvoorbeeld Kingston of onbekendere merken als PQI, A-data, V-data, Twinmos.

OCZ groeit


Las je een tijdje terug nog dat OCZ zich vooral richt op de geheugenmarkt, in een paar weken tijd heeft het bedrijf zich ook weten te richten op de voedingsmarkt en gek genoeg nu ook op de laptopmarkt. Met de overname van Hypersonic (niet te verwarren met de PSU fabrikant Hyper) maakt OCZ het mogelijk hoogstaande laptops aan te schaffen met hun merknaam erop. Tot voorkort was dat merk alleen in de VS verkrijgbaar. Met de overname van OCZ komt dit product richting Europa en dus ook Nederland.

Net als de geheugenseries van OCZ fabriceert Hypersonic voornamelijk laptops voor de gamer en veeleisende gebruiker. De nieuwste videokaarten en natuurlijk snel geheugen moeten het mogelijk maken elke applicatie die normaal voornamelijk op desktops gedraaid worden ook op de laptop uit te voeren. Toch blijft het hoofdafzetproduct van het bedrijf nog altijd de geheugenmodules.

Het dan ook niet zo gek dat OCZ ons een 2x 1GB kit stuurde. De DDR3 kit welke voor de meeste mensen nog geen optie is heeft als bijzondere eigenschap dat het geoptimaliseerd is voor Asus-moederborden en laat het nou zo zijn dat ik een Asus-bord heb.