Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie van het spel

De eerste keer dat je het spel speelt krijg je een tutorial over het spel. In deze tutorial word je stap voor stap uitgelegd wat elk onderdeel van de interface doet en waar je bepaalde acties kan uitvoeren.

Deze tutorial is aan de magere kant, zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe je je units moet laten bewegen en hoe je aanvalt. Later krijg je te maken met een mini boss die je moet verslaan. Alle basiselementen van het spel worden behandeld, maar daar blijft het dan ook bij.


Nadat je deze tutorial afgerond hebt kom je in ‘the forge’, dit is een gebied waar je met je deck kan oefenen. Zo zijn er bijvoorbeeld targets die je aan kan vallen om zo beter met je huidige deck te leren spelen. Ook komen hier andere spelers in terecht, deze kan je vervolgens aanvallen of mee oefenen.

Decks
Een deck in Battleforge is hetgeen waar het allemaal om draait. Voordat je begint met spelen heb je de keus om een deck te kiezen. De 4 decks waar je in het begin uit kan kiezen zijn: Fire, Frost, Shadow en Nature. Ieder soort deck heeft zijn eigen + en – punten. Zo is Fire heel erg sterk met aanvallen waarbij Frost het moet hebben van het verdedigen.


In het begin moet je het doen met 1 van de 4 beschikbare decks, later mag je zelf je decks in elkaar zetten. In een deck kan je 20 kaarten plaatsen, hierin maak je een goede afweging tussen units, gebouwen en spells.
In totaal zijn er 200 cards waar je uit kan kiezen, er zijn dus massa’s aan verschillende mogelijkheden en speelstijlen.

Booster packs
Bij de aankoop van Battleforge krijg je punten op je account toegewezen. Deze punten kan je gebruiken om booster packs te kopen, hier zitten extra cards in waar je mee kan spelen.
Ook is er ingame een auction house waar je gemakkelijk je cards kan ruilen met iemand anders. Op deze manier kan je makkelijk nieuwe kaarten krijgen om je deck uit te breiden.
Wanneer deze punten op zijn kan je met echt geld een kaart kopen waarmee je weer ingame punten krijgt.
Het is niet verplicht om de boosterpacks te kopen, maar je kan zo wel beschikken over krachterige units, iets wat in de multiplayer behoorlijk veel voordeel geeft.