Abonneer je gratis op Techzine!

Dual sim, Bixby en paars niet roze

Tot slot zijn er nog een aantal zaken waarbij we even stil willen staan. De eerste is de ondersteuning voor dual sim, iets wat we ook al zagen bij de Note 8. De simkaartlade biedt ruimte voor een simkaart en een microSD-kaart, maar die laatste kan ook worden gebruikt voor een tweede simkaart. Softwarematig ondersteunt Samsung dit nu ook en voor veel zakelijke gebruikers is dat een geschenk uit de hemel. Met twee smartphones lopen is gewoon niet handig, nu is dat te combineren in een volwassen high-end smartphone.

Bixby

De persoonlijke assistent van Samsung is ook op de Galaxy S9 present. En we hebben er nog steeds niets aan. Ondersteuning voor Nederland en België is nog steeds beperkt en daarom is Bixby voor ons vooral overbodig. Gelukkig kan je Bixby tegenwoordig wel eenvoudig uitschakelen zodat je er geen last meer van hebt. Helaas is de fysieke Bixby-knop op het toestel niet handmatig te koppelen aan een andere actie. Daarmee zou Samsung veel gebruikers enorm blij maken.

Paars niet roze

We gingen er al even op in op de eerste pagina, Samsung brengt de Galaxy S9 ook op de markt in het paars. Er is echter bij het marketingmateriaal wat misgegaan, want het toestel ziet er overal meer roze uit dan paars. Voordat je dus een paars/roze Galaxy S9 gaat bestellen, loop even binnen bij je lokale telefoonwinkel om een kijkje te nemen. Het is wat is wat ons betreft een prima kleur voor zowel mannen als vrouwen, maar het is natuurlijk wel heel smaakgevoelig.