Abonneer je gratis op Techzine!

Techniek

Wij ontvangen van Microsoft de Surface Pro 7 met een tiende generatie Intel Core i5-1035G4 processor met 4 cores, 8 threads en een klokfrequentie van 1,5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 8GB en Microsoft heeft deze Pro 7 uitgerust met een solid state drive van 256GB waarop Windows 10 is voorgeïnstalleerd. Uiteraard heeft Microsoft deze pc voorzien van Bluetooth 5.0 en 802.11 ax-compatibele wifi 6. Ondanks dat deze Surface Pro 7 qua uitrusting helemaal bij de tijd is, zijn de papieren specs niet zodanig dat we hierbij onbeheerst onze vingers beginnen af te likken. Wanneer we de retailprijs van deze Surface Pro 7 hierbij echter in ogenschouw nemen (ten tijde van schrijven slechts 1.149 euro), dan kunnen we niet anders concluderen dat Microsoft op papier een uitstekende balans tussen prijs en prestaties heeft weten te vinden. 

Het 12,3-inch PixelSense beeldscherm heeft een 3:2 beeldverhouding en de maximale schermresolutie bedraagt 2736 x 1824 beeldpunten. De display is voorzien van een drukgevoelig panel met 10-punts multi-touch en heeft een uitstekende response waarbij we geen overdreven druk hoeven uit te oefenen. De voet heeft een maximaal bereik van ongeveer 170 graden (in studiomodus) en hierbij heeft de voet (Microsoft noemt dit een Kickstand) over de gehele weg voldoende frictie zodat je in elke gewenste positie ontspannen met deze pc kunt werken. De kijkhoek is vrij ruim en in elke stand ervaren we een uitstekende beeldkwaliteit. Het beeldscherm past zich bovendien automatisch aan op het omgevingslicht.

Nog meer innovatie

Behalve een lichtsensor is de Surface Pro 7 tevens voorzien van een versnellingsmeter, een gyroscoop en een magnetometer. Voor wie dit belangrijk vindt. De Surface Pro 7 is verder uitgerust met twee far-field studio microfoons. Microsoft heeft speciaal voor dit type microfoon gekozen om stembesturing gemakkelijk te maken en om video conferences met een uitstekende verstaanbaarheid te kunnen voeren. We hebben al een eerste indruk opgedaan met de gestuurde eerste configuratie van deze Surface Pro 7. We moeten toegeven dat er de afgelopen jaren grote stappen zijn gemaakt op dit gebied en dat de uitrusting van deze 2-in-1 pc hier uitstekend op is berekend.

Camera en microfoons

Er zijn twee camera’s met HDR-ondersteuning in de behuizing geïmplementeerd. Op de achterzijde kiest Microsoft voor een 8MP autofocus camera met fullHD 1080p video en een lichtgevoelige 5MP camera op de voorzijde. Deze camera is netjes boven in het scherm geplaatst zodat de camerahoek niet zorgt voor gênante videobeelden waarbij de hoofdrol voor de haren in de neusgaten is weggelegd. Door de hoge lichtgevoeligheid van de camera boven het beeldscherm worden die schattige sproetjes tijdens het voeren van Skype conversaties zonder specialistische studioverlichting wel weer heel prima zichtbaar. Ook de camera aan de achterzijde levert uitstekende beelden op. Hierbij werkt de autofocus redelijk snel en is de beeldkwaliteit heel dik in orde.