2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

H55- en H57-moederborden

Intel was zo snel met het leveren van de testkit dat ik niet in de gelegenheid werd gesteld andere moederborden te regelen. Van ASRock kregen we bericht dat het bezig is met de ontwikkeling van zijn H55-moederborden, maar dat het nog geen samples beschikbaar had op het moment van schrijven. Asus had eigenlijk hetzelfde verhaal maar kwam ook met de belofte dat de moederborden klaar zijn wanneer de processor gelanceerd wordt (wat een geruststelling!)

ASRock H55-line up met Creative technology.

Gigabyte komt ook eind dit jaar met nieuwe Ultra Durable H55-moederborden waarvan één ATX en twee micro-ATX is. De namen zijn respectievelijk GA-H55M-S2H, GA-H55M-UD2H en GA-H55-UD3H (ATX-versie). Eventuele foto’s van de moederborden kun je vinden op de Gigabyte Facebook-pagina.

H57-chipset


De iets duurdere variant van de H55-chipset, de H57, is tevens in de maak. Neem fabrikant Gigabyte die onlangs aankondigde met een moederbord te komen op micro-ATX basis. Het bord beschikt over een viertal DDR3-geheugensloten en kan twee PCI-Express x16-apparaten aan voor een eventuele CrossFireX opstelling. Door te kiezen voor de luxere H57-chipset kan Gigabyte de gebruiker blij maken met een tweetal USB 3.0-aansluitingen. Behalve USB 3.0 beschikt het bord over zeven SATA 3 Gbps-aansluitingen, een eSATA-aansluiting, Gigabit Ethernet, DualBIOS, achtkanaals geluid, D-SUB, DVI en last but not least HDMI op het moederbord.


Percentages




Begin dit jaar was het piekmoment voor de dualcore-processor van Intel. Van alle pc’s met een Intel-processor was minstens 80 procent een dualcore, in de grafiek valt te zien dat het percentage echter afneemt naarmate het jaar vorderde. De Atom-processor stagneert evenals het percentage singlecore-processoren. Wie weet wordt 2010 het jaar van de quadcore-processor?