2min

Tags in dit artikel

, ,

Asus heeft vandaag officieel haar Eee-notebook aangekondigd. De laptop zal voorzien zijn van een 7-inch scherm, 2 tot 8GB opslagruimte, Ethernet, WiFi en Windows XP.

De Taiwanese computerproducent heeft met het op de markt brengen van dit product officieel deelgenomen aan de strijd van goedkope en kleine notebooks.
De nieuwe lichtgewicht notebook is voorzien van een Intel-processor, een 7 inch LCD-scherm, ethernet en 802.11b/g WiFi. Oorspronkelijk was het bedrijf van plan om vier verschillende configuraties te leveren van de Eee-pc. Asus wou de notebooks dan voorzien van 256MB of 1GB aan RAM-geheugen en vervolgens van 2GB tot 8 GB aan flash-opslaggeheugen.
De modellen welke voorzien zullen zijn van 4 of 8GB zullen ook nog eens beschikken over een geïntegreerde camera. Vanaf dit moment zijn alle versies nog voorzien van Linux, echter zal de elektronicaproducent ook Windows XP gaan leveren tegen het eind van 2007.

De Linux-versie van de Eee-pc zal voorzien zijn van meer dan 40 applicaties, waaronder een tekstverwerker, Skype en de Firefox webbrowser. Naast dit zal ook ondersteuning voor Google Documents en andere online diensten geboden worden. Van de versie waarop Windows XP geïnstalleerd zal zijn is nog niks over de software bekend gemaakt. Men verwacht echter wel dat hier Microsoft Office 2003 op zal staan.

Één configuratie van de Eee-pc wordt op dit moment al verkocht in Taiwan voor een prijs van ongeveer 345 dollar. De andere drie modellen staan gepland om in november over de toonbank te gaan. Het laagste model zal voorzien zijn van 256 MB RAM en zal ongeveer 245 dollar gaan kosten.

Wanneer de Eee-pc verkocht zal worden in de Verenigde Staten is tot op heden nog niet duidelijk. Verwacht wordt wel dat dit niet al te lang meer zal duren. Ook liet Asus weten dat zij een bestelling heeft gekregen van een niet nader genoemde overheid van maar liefst 1 miljoen stuks voor het onderwijs.