1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google komt met een eigen online tabletwinkel. Op deze manier wil Google haar positie op de tabletmarkt verbeteren. Dit meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Google probeerde hetzelfde eerder al met smartphones, maar trok al gauw de stekker uit die onderneming.

Google zou volgens de bronnen in deze winkel niet zomaar alle tablets met daarop Android aan gaan bieden. Het aanbod uit de winkel zou bestaan uit tablets van fabrikanten als Samsung, Asus en Motorola. De winkel zou extra marktaandeel voor Google moeten vergaren. Momenteel vallen verkoopcijfers nog tegen en blijft de iPad vooralsnog de markt domineren. Daarnaast kent Google ook gedegen concurrentie van tablets zoals de Kindle van Amazon.

Volgens de bronnen zullen de tablets van het merk Motorola een prominente plaats in gaan nemen binnen de website. De fabrikant wordt namelijk binnenkort overgenomen door Google zelf en een dergelijke strategie lijkt logisch.

Het is niet de eerste keer dat Google plannen heeft voor een dergelijke winkel. Vorig jaar haalde Google een vergelijkbare website voor smartphones offline na tegenvallende verkopen. Desondanks zou Google nu dus opnieuw plannen hebben voor een online winkel voor tablets. Google wilde niet reageren op de geruchten.