1 min

HTC gaat stoppen met het meeleveren van oordopjes van Beats Audio. Volgens HTC-topman Martin Fichter zouden namelijk niet veel mensen de modellen van HTC aanschaffen, enkel om de Beats-toevoeging. Wel zal HTC de Beats-techniek in de smartphones toe blijven passen.

Dit heeft Fitcher laten weten in een interview met CNET. Volgens HTC kopen mensen geen smartphones speciaal voor de oordopjes van Beats Audio. Wanneer mensen een product van Beats Audio willen, kopen zij dit product direct, aldus Fitcher.

HTC verklaarde tegenover Techzine onlangs dat het bedrijf er bij de One X, het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanezen, er voor heeft gekozen om geen oordopjes meer mee te leveren uit het oogpunt van kostenbesparing. HTC lijkt hiermee dus tegenstrijdige verklaringen af te legen over haar keuze.

Het feit dat HTC stopt met het meeleveren van Beats Audio-oordopjes betekent niet dat de samenwerking tussen de twee bedrijven stopt. HTC zal de technologie van Beats in haar nieuwe modellen blijven gebruiken. HTC is daarnaast grootaandeelhouder van Beats Audio en heeft er dus ook belang bij om het bedrijf goed te blijven promoten.

Hierdoor blijft HTC de grootste aandeelhouder van Beats Audio. Recent werd de Rezound gelanceerd door de Taiwanese fabrikant. Deze telefoon lijkt hiermee de laatste smartphone waarbij de oordopjes te vinden waren. Bij de nieuwe modellen zoals de Evo en One X zijn de oordopjes al niet meer te vinden.