1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een gerucht dat op dit moment over het internet zwerft spreekt ervan dat HTC zijn aandacht niet langer aan Windows Phone zal besteden. Het Taiwanese bedrijf gaat zich naar verluidt volledig richten op Android als besturingssysteem voor smartphones.

DigiTimes meldt dat HTC heeft besloten om Windows Phone de rug toe te keren, doordat de verkoopcijfers erg tegenvallend zouden zijn. De tegenvallende verkoopcijfers zouden het resultaat zijn van de heftige competitie vanuit Nokia. De website baseert zich op anonieme bronnen en heeft niet de beste reputatie, maar niet alles wat er wordt gemeld blijkt achteraf gezien per definitie onzin te zijn.

HTC is één van de merken die in zwaar weer verkeert en dat is al enkele jaren het geval. Het marktaandeel van het bedrijf is in de afgelopen jaren verdampt en de slechte verkopen resulteerden onlangs op het eerste verlies sinds de beursgang.

Aan de ene kant heeft Samsung de touwtjes stevig in handen bij Android-systemen, Nokia domineert Windows Phone. HTC bevindt zich dus in een moeilijke positie.