1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit de meest recente gegevens van Localytics blijkt dat het Zuid-Koreaanse Samsung de alleenheerser is wat betreft het marktaandeel van mobiele apparaten die draaien op het mobiele besturingssysteem Android. Bijna tweederde van alle apparaten met het Android-besturingssysteem vandaag de dag is afkomstig van Samsung.

Mede dankzij het succes van de Galaxy S-lijn heeft Samsung een aanzienlijk aandeel in de markt van mobiele apparaten die uitgerust zijn met het mobiele besturingssysteem Android. Maar liefst acht van de tien smartphones met Android is tegenwoordig afkomstig uit de fabriek van Samsung. Hierbij voert de Galaxy S III de koppositie, gevolgd door respectievelijk de Galaxy S4 (review) en de oudere Galaxy S II.


Ook wat betreft tablets die uitgerust zijn met het mobiele besturingssysteem Android mag Samsung de toptien van populairste modellen aanvoeren met de 7 inch Galaxy Tab 2. In deze toptien staan overigens in totaal vijf tablets van Samsung. Wanneer wordt gekeken naar het totale marktaandeel van zowel smartphones als tablets die uitgerust zijn met Android, is Samsung ronduit dominant te noemen.


Met een marktaandeel van 63,3 procent is Samsung de onbetwiste marktleider. HTC volgt met een marktaandeel van 6,5 procent. HTC wordt op de voet gevolgd door LG, Sony en Motorola.