Beste bezoekers en leden van Techzine,

Vanaf vandaag verschijnt er de komende acht weken iedere dinsdag een tutorial over het gebruik van Ubuntu. Hierdoor willen we iedereen in aanraking laten komen met een sterk oprukkend alternatief voor Windows.

De komende weken zullen de volgende onderdelen in onderstaande volgorde aan bod komen:

Al deze tutorials zijn geschreven met behulp van Ubuntu 8.04 Hardy Heron. Inmiddels is versie 8.10 al beschikbaar, deze versie zal qua lay-out en basisfunctionaliteit echter weinig afwijken van versie 8.04. Je kunt de aankomende tutorials dan ook prima toepassen op de nieuwe versie.

Heb je geprobeerd Linux Ubuntu te installeren, maar liep je tegen problemen aan? Lees dan eerst onze Installatie instructie voor Ubuntu 8.04. In deze tutorial lees je stap voor stap hoe je de installatie succesvol kunt voltooien.

Mocht je tegen problemen aanlopen of heb je tips, trucs of tweaks. Laat het dan weten op ons Linux forum. Naast een groot aantal Techzine-leden hebben ook onze Linux-moderators ervaring met Ubuntu en hebben zij een testsysteem met Ubuntu tot hun beschikking. Mocht je dus problemen hebben dan kan je erop rekenenen dat je wordt geholpen!

Rest mij als laatste, maar niet als minste punt, nog te melden dat deze tutorialserie van de hand van Stefan Stokman komt, die momenteel stage loopt bij Dolphin-IS. Wij willen hem bedanken voor het schrijven van deze serie en verder ook -ko-, JLKiller, mfb en Chezzer bedanken voor de inhoudelijke controle van de stukken. Veel lees- en leerplezier met de tutorials!

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Hoofdredacteur Techzine.nl