1 min

Inloggen zonder wachtwoord

Microsoft hoopt wachtwoorden ooit helemaal overbodig te kunnen maken en introduceerde een tijdje geleden een wachtwoordloos Microsoft-account op basis van je telefoonnummer. Wanneer je met het account ergens wil inloggen, gebruik je een tijdelijke beveiligingscode die je krijgt toegestuurd via sms.

Vanaf de mei 2019 update kan je zo’n wachtwoordloos account ook gebruiken om in te loggen op Windows 10. Wanneer je de eerste keer op Windows aanmeldt met je telefoonnummer, dien je in te loggen met behulp van een tijdelijke code. Daarna kan je een pincode of biometrische beveiliging via Windows Hello instellen om sneller in te loggen.

Een wachtwoordloos account aanmaken, kan via elke mobiele Microsoft-app die om een account vraagt, zoals bijvoorbeeld Word. Wanneer je wordt gevraagd om je e-mailadres in te geven voor een nieuw account, klik je in plaats daarvan op ‘Een telefoonnummer gebruiken’.

Onder het menu ‘Aanmeldingsopties’ in de accountinstellingen van Windows werden de verschillende opties gegroepeerd en overzichtelijker gemaakt. Voortaan is er ook een optie om een fysieke beveiligingssleutel als optie toe te voegen.

 

Windows 10 1903 inloggen telefoonnummer

Windows 10 1903 inloggen zonder wachtwoord