Maakt Musk van Twitter een allesomvattend platform of helpt hij het om zeep?

Maakt Musk van Twitter een allesomvattend platform of helpt hij het om zeep?

Het zal niemand ontgaan zijn dat Twitter is overgenomen door Elon Musk. Het sociale netwerk verandert nu in rap tempo onder zijn leiding. De grote vraag is alleen, in wat gaat het veranderen? Wordt het zo’n allesomvattend platform als Musk voor ogen heeft, of helpt hij het hele sociale netwerk om zeep?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of een andere dienst.

De berichten in de media liegen er niet om. Twitter krijgt momenteel veel kritiek, mensen houden niet van verandering en zeker niet als het impulsief gebeurd. Ook als bepaalde beslissingen binnen 24 uur weer worden aangepast geeft dat niet veel vertrouwen. Toch is dat precies de manier waarop Musk momenteel op zoek is naar de beste strategie voor Twitter.

Het einddoel is dat allesomvattende platform, waarop je Tweets kan sturen, berichten met elkaar kan uitwisselen, kan betalen, kan winkelen en nog veel meer. Voordat het zover is past hij een manier van trial en error toe om nieuwe features en regels te introduceren. Een blauw vinkje, een goud vinkje of toch een grijs vinkje? Een betaald vinkje? Een betaalde API of toch gratis, maar alleen met goede content? 

Fanatieke Twitteraars vinden mogelijk dat ze in een nachtmerrie terecht zijn gekomen. De grilligheid van Musk biedt helaas weinig houvast voor de toekomst. Wel is Musk een zeer succesvolle ondernemer, met ervaring in veel verschillende industrieën. Hij maakte een succes van PayPal, Tesla, SpaceX en de Boring company. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er Hyperloops rondrijden en er mensen op mars lopen. De grote vraag blijft, kan hij van Twitter een succesvol sociaal netwerk maken met een gezond verdienmodel?

Eerdere afleveringen Techzine Talks:

Meer afleveringen

Techzine Talks seizoen 3

Techzine Talks is alweer toe aan zijn derde seizoen. Coen en Sander zijn medio 2021 begonnen met deze enterprise IT podcast en hebben in 2022 elke week de luisteraars geïnformeerd over de laatste IT-actualiteit, informatie rondom techevents of middels diepgang over IT-trends. Ook in 2023 gaan we door met deze zakelijke enterprise IT podcast. Je kan elke week een nieuwe podcast van ons verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. We hopen uiteraard op jullie steun als luisteraar! Door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Ook staan we open voor feedback en kan je onderwerpen insturen per e-mail.