Wil je afscheid nemen van VMware? Dit zijn de alternatieven

Meerdere leveranciers kiezen voor frontale aanval op VMware

Wil je afscheid nemen van VMware? Dit zijn de alternatieven

Sinds de overname van VMware door Broadcom rommelt het bij de virtualisatiespecialist. Iets wat we nooit eerder hebben gezien, gebeurt nu wel. Veel voormalige partners keren zich min of meer tegen VMware en zoeken de concurrentiestrijd op. Ook bestaande concurrenten van VMware worden steeds mondiger. Eigenlijk is er een hele beweging in de industrie tegen VMware die een alternatief bieden. Maar hoe serieus kunnen we die alternatieven nu nemen? In deze Techzine Talks bespreken we de concurrentie en het laatste nieuws rond VMware. 

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

Broadcom heeft veel veranderingen doorgevoerd. Deze waren deels onvermijdelijk, onder Dell Technologies waren die wijzigingen er ook gekomen. Broadcom heeft echter ook stevig en diep gesneden, het portfolio compleet herzien en de voorwaarden voor klanten en partners flink uitgekleed. Dat zorgt voor ontevreden gezichten en daar proberen de concurrentie en voormalige partners handig gebruik van te maken. Zij positioneren hun VMware-alternatieven steeds prominenter.

De grote vraag is natuurlijk, gaan we de komende jaren een complete leegloop zien bij VMware naar de concurrentie? Zijn organisaties daadwerkelijk bereid om afscheid te nemen van VMware of is er nu een hoop ophef en blijft alles zoals het was? Broadcom gokt vooralsnog op het laatste, maar het moet wel uitkijken. De beweging tegen VMware en de concurrentie wordt alsmaar groter. Van kleinere tot grotere spelers, steeds meer durven zich uit te spreken tegen VMware of gaan indirect de concurrentiestrijd aan. Meer hierover in deze aflevering van Techzine Talks.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de Enterprise IT-podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.