AI-pc heeft op termijn grote impact op organisaties

Is de AI-pc the next big thing?

AI-pc heeft op termijn grote impact op organisaties

De AI-pc is gearriveerd, of toch wat we op dit moment de AI-pc noemen. Deze markt is nog altijd sterk in beweging, dus het is lastig om een definitieve definitie ervan te geven. Wat mogen we ervan verwachten? En hoe moeten organisaties omspringen met de AI-pc? Deze en andere vragen stellen we aan Koen van Beneden, Managing Director Benelux bij HP.

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple Podcasts of een andere dienst.

We zijn als journalisten altijd een beetje sceptisch als we weer eens iets horen over de next big thing en hoe dat ons leven fundamenteel zal gaan veranderen. We moeten het ook nog maar zien met de AI-pc. Dat het de nieuwe standaard wordt, lijdt geen twijfel. Daar hebben we recent ook al eens een aflevering over opgenomen. We zijn inmiddels weer enkele maanden verder en de nieuwste AI-pc’s zijn inmiddels op de markt. Hoog tijd om het er nog eens over te hebben, maar dan nu met iemand die er dagelijks mee te maken heeft. Zo iemand is Koen van Beneden.

Wat maakt de AI-pc nu zo bijzonder en waarom zouden mensen en dan met name organisaties er goed aan doen om hun oren te spitsen? Kan het er zelfs voor gaan zorgen dat organisaties eerder overgaan op het vervangen van de laptopvloot? Of is het toch echt de weg van de geleidelijkheid die de AI-pc tot een succes zal maken? We hebben vragen genoeg aan Van Beneden, zoveel is duidelijk. We gaan in deze aflevering niet alleen in op de kenmerken en de aanschaf van AI-pc’s overigens. We hebben het ook uitgebreid over hoe organisaties ermee aan de slag kunnen en wellicht zelfs moeten. Want de impact van AI-pc’s gaat volgens Van Beneden op termijn toch best groot zijn.

Luister snel naar deze wat ons betreft interessante nieuwe aflevering van Techzine Talks.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de Enterprise IT-podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.