2min

Tags in dit artikel

,

Op het forum van Techzine is deze week een nieuwe overklokcontest van start gegaan. Negen leden van onze website zullen tot en met 21 oktober gaan proberen het maximale te halen uit een HD3470 GPU van ATI.

In deze wedstrijd draait het dus allemaal om de ATI HD3470 gefabriceerd door Sapphire. Deze kaart is geschikt voor Vista en ondersteunt DirectX 10. Verder beschikt deze PCI-E 2.0-kaart over 256MB aan GDDR3-geheugen en is er een Dual DVI-I aansluiting beschikbaar. Standaard draait de core van deze kaart op 800MHz, terwijl het geheugen draait op 1400MHz.

De deelnemers zullen deze snelheden echter flink gaan opvoeren, om zo het maximale uit deze kaart te halen. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden om de prestaties van een grafische kaart te verbeteren en daarom zijn vrijwel alle overkloktrucs toegestaan.


Hoewel alle deelnemers over hetzelfde model kaart beschikken gebruiken ze wel verschillende processors. Daarom is er gekozen om de score vast te leggen met de Nature-benchmark van 3DMark 2001. Deze test maakt vrijwel geen gebruik van de processor en levert dus de eerlijkste scores op.

De wedstrijd is te volgen via het topic [OC][VGA Contest] ATI HD3470 op het Techzine Forum. Helaas is deelnemen aan deze wedstrijd niet meer mogelijk, maar bij gebleken succes zullen er in de toekomst ongetwijfeld nieuwe wedstrijden volgen waaraan weer deelgenomen kan worden.

Rest mij nog de deelnemers veel succes te wensen met hun overklokpogingen en hopelijk wordt het voor de toeschouwers een interessante wedstrijd.

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Redacteur Techzine.nl