3min

Tags in dit artikel

,

Installatie

Inleiding op de installatie
LimeWire is beschikbaar in twee versies, namelijk de basic en de PRO versie.
De PRO versie kent een aantal voordelen ten opzichte van de basic versie, zoals betere zoekresultaten, snellere downloads, een extra skin en ondersteuning.

De PRO versie kost echter 18,88 dollar, terwijl de basic versie gratis is. De basic versie voldoet echter prima en aangezien de meeste mensen deze versie zullen gaan gebruiken, zal deze tutorial zich daar op focussen.

Overigens is het niet meer zo dat de gratis versie van LimeWire adware bevat. LimeWire garandeerd op haar site dat deze vorm van spyware niet meer aanwezig is in de basic versie.

Voor de volledigheid nog even de minimale systeemeisen voor LimeWire:
– 64MB geheugen
– Windows XP, 2000, 98, NT, 95,
Mac OSX 10.2.6,
Mac Classic 8.1,
Linux, Unix versies zoals Solaris


Downloaden van het installatiebestand
De basic versie van LimeWire is te vinden op de site, of direct door te klikken op onderstaande link:
– Download LimeWire Basic

Op de pagina die nu verschijnt is te lezen dat de software alleen gebruikt mag worden om legale bestanden te downloaden en dat het downloaden van het programma geen vrijstelling geeft om illegale bestanden te downloaden of te delen.

Als er in het keuzemenu aangegeven wordt dat er mogelijk illegale bestanden gedownload gaan worden met LimeWire dan kan het programma niet gedownload worden. Om Limewire te downloaden kies je dus de optie "I will not use LimeWire BASIC for copyright infringement.".

In het volgende venster kan er gekozen worden welke versie er gedownload moet worden en in mijn geval is dat de Windows versie. Daar zijn er echter twee van, namelijk het online en offline installatiebestand.
Het eerste bestand is een klein installatiebestand dat na het uitvoeren contact zoekt met de server van LimeWire en daar het programma download.

De tweede optie is het volledige installatiebestand en kan gebruikt worden wanneer je problemen ondervindt met de online installer.
Kies hier de tweede optie (Offline Installer) en download het programma naar je harde schijf.

Mocht je bovenstaande stappen willen overslaan, dan kan je ook de downloadlink hieronder gebruiken, om LimeWire direct de downloaden.
– Download LimeWire Basic (Offline Installer).

Installatie op computer
Nadat je het installatiebestand hebt gedownload is het tijd om het programma op de computer te installeren.

Zorg ervoor dat je alle browservensters gesloten hebt voordat je de installatie begint. LimeWire zal indien nodig een aantal JAVA bestanden installeren en de installer kan mogelijk vastlopen als er nog een browser geopend is.


De eerste vraag die je voorgeschoteld krijgt tijdens de installatie is de vraag in welke taal je de installatie wilt weergeven. Deze keuze bepaald dus nog niet in welke taal het programma zelf weergegeven zal worden.

Hierna moet je nog de installatiedirectory opgeven, waarna het programma op de gekozen locatie zal worden geïnstalleerd.
Als de installatie voltooid is krijg je de optie om LimeWire direct te starten, wat we in dit geval ook doen.