Abonneer je gratis op Techzine!

Onbeheerde setup & ISO creëren

Onbeheerde Setup

Nog een zeer interessant iets, vul de lastige vragen al vooraf in zodat je het later niet meer hoeft te doen.


Vul hier de benodigde informatie in.

Algemeen
Hier vul je je CD-key in, geef je je naam op, de computernaam, of je al dan niet dat kadertje wilt krijgen om nieuwe gebruikers te maken.

Regionaal
Hier kies je in welke taal je Vista wilt installeren, welke toetsenbord-instellingen en in welke tijdzone je leeft.

Verwerking

Druk op de knop Toepassen, daarna kies je de optie "Toepassen en opnieuw bouwen".


Kies hier of je de aanpassingen alleen wilt opslaan of dat je de ISO opnieuw wilt opbouwen.

– Opnieuw bouwen wil zeggen dat hij de door jouw gekozen Vista versie eruit haalt en in een apparte install.wim gooit. Daardoor verkleint de DVD al een heel stuk.

– Gewoon toepassen verandert niks aan de grootte maar de wijzigingen worden wel doorgevoerd op de door jouw gekozen versie.

Daarna begint vLite aan zijn grote taak, namelijk alle bestanden/drivers toevoegen, onderdelen verwijderen en alle tweaks uitvoeren. Als dit klaar is krijg je een samenvatting te zien.


Klik op één van de knoppen om een log van dat onderdeel te bekijken.

Maak opstartbaar ISO

Hier kun je een ISO maken die je dan later op CD kunt branden. Je kunt ook kiezen om dit rechtstreeks te branden op een CD (Beste optie is gewoon om de ISO creëren).

Bij ISO-label vul je gewoon de naam in die de dvd moet krijgen (bijvoorbeeld: Vista Ultimate NL). Klik op "Iso maken" om de ISO te maken (lijkt me ook vrij logisch). De DVD wordt automatisch boot-able gemaakt. Dus branden en klaar.

Als je bijvoorbeeld over een Vista-ready pc beschikt zonder dvd-lezer dan is er een optie voorzien waardoor je de hele ISO kunt opsplitsen in kleinere formaten (zodat je bijvoorbeeld met 3 cd’s Vista kunt installeren).


Kies hier of je een ISO wilt creëren of dat je gelijk wilt branden naar CD/DVD.

Tip
Test eerst de ISO eens uit in VMware of MS Virtual PC, het is altijd mogelijk dat bijvoorbeeld een addon een fout in z’n script heeft zitten of dat je iets teveel hebt aangevinkt.