SNES Classic Mini-hack brengt meer games naar de console

Nintendo lanceerde de SNES Classic Mini, een heruitgave van de Super Nintendo Entertainment System, op 29 september en het apparaatje is nu al gehackt. De Russische coder die op Twitter Cluster heet, heeft namelijk een manier gevonden om meer games op de console te installeren.

Op de SNES Classic Mini zijn standaard 21 voor geïnstalleerde games te vinden. Dat is wat minder dan de heruitgave van de Nintendo Entertainment System, die vorig jaar mer 30 games verscheen. Maar met een truc kan een gebruiker van de recente uitgave dus ook van flink wat extra games genieten.

Het lukte Cluster eerder overigens ook om de NES Classic Edition te cracken. Om meer games op de SNES Classic Mini te krijgen is de eigen Hakchi-tool van Cluster nodig. De coder lanceerde recentelijk versie 2.20 van deze hacktool. Het wordt met deze crack tevens mogelijk om NES-games op het apparaat te spelen.

Stappen

Toch is het illegaal om onofficiële ROM’s te gebruiken, dus als je op de volledige Nintendo-ondersteuning wilt blijven rekenen kun je de methode wellicht beter niet toepassen. Anderzijds vergt het wel wat vaardigheden om de extra games op een console te realiseren, wat eveneens een obstakel kan vormen.

Cluster biedt zijn tool aan op GitHub, waar ook de instructies en nieuwe onderdelen die bij deze versie horen omschreven worden. Engadget beweert dat Nintendo zowel bij de NES Classic Edition als bij de SNES Classic Mini geen problemen heeft met de cracks die coders uithalen. Zo was in een Twitter-bericht van Cluster het volgende te lezen: