Acer bevestigt komst Windows Phone 8 toestel

Mobile

Acer heeft vandaag bekendgemaakt dat het ook met een Windows Phone 8-toestel op de markt zal komen. Dit zal echter wel pas in de tweede helft van 2013 worden. De focus van Acer ligt op de Android-toestellen en de fabrikant zal dus ook niet van de partij zijn als dit najaar de eerste lichting Windows Phone 8-toestellen van diverse fabrikanten op de markt verschijnen.

Eerder dit jaar, in april, gingen er al geruchten dat Acer met een vervolg zou komen op de budget Allegro-smartphone met Windows Phone 7. De geruchten in april suggereerde dat het toestel op Windows Phone 8 zou draaien, codenaam W11 had en dit najaar zou verschijnen. Deze geruchten blijken dus niet te kloppen, Acer neemt ruim de tijd voor het op de markt brengen van zijn eerste Windows Phone 8-toestel.

Echte een duidelijke reden is er niet voor de late lancering van de Acer smartphone met Windows Phone 8, behalve dat de focus op Android ligt. Recent heeft Techzine op het kantoor van Acer in Nederland al diverse nieuwe Android-smartphones zien die wederom laaggeprijsd zullen zijn maar er ditmaal ook stukken beter uit zien dan voorgaande modellen. Binnenkort meer hierover.