1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Japanse elektronicabedrijf Sony komt eind volgend jaar met een kleine draagbare spelcomputer. Sony maakte het nieuwe product met de naam PSP dinsdag bekend op een computerspellenbeurs in Los Angeles, meldde het Japanse persbureau Kyodo. Met de nieuwe spelcomputer wil Sony de aanval inzetten op de Game Boy van concurrent Nintendo, die met populaire spellen als Mario Bros en Zelda al jaren de markt van handzame spelcomputers beheerst. Eerder dit jaar besloot het Finse Nokia al de positie van Nintendo te bevechten met een mobiele telefoon met geavanceerde computerspelletjes.

De PSP van Sony wordt een draagbare variant van de Playstation 2, de populaire spelcomputer van het Japanse concern. Sony belooft beelden met dvd-kwaliteit, maar heeft nog niets gezegd over de prijs van het nieuwe apparaat. De activiteiten van Sony zullen op het hoofdkantoor van Nintendo met argusogen worden gevolgd. Nintendo heeft al grote moeite zich staande te houden in het gevecht met Sony en Microsoft om de gunsten van de spelfanaten.

De verkoop van de Nintendo-spelcomputer GameCube, die vorig jaar met hoge verwachtingen is geïntroduceerd, valt tot dusver tegen in vergelijking met de Xbox van Microsoft en de Playstation 2 van Sony. Softwarefabrikanten zijn daardoor voorzichtiger geworden met GameCube-projecten. Het minder kapitaalkrachtige Nintendo lijdt bovendien onder de felle prijzenslag die zijn concurrenten hebben ontketend.