2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf vandaag kunnen particulieren voor het eerst 100% veilig handelen op Internet doordat advertentiesite Speurders een exclusieve samenwerking is gestart met de nieuwe dienst PayDutch. PayDutch is een onafhankelijke derde partij die tijdens het verkoopproces financiële bescherming biedt aan zowel de koper als de verkoper. PayDutch onderscheidt zich doordat een transactie slechts één euro kost en dat de dienst het ´niet goed geld terug´ principe hanteert. Bovendien kan ´100% veilig handelen´ worden gegarandeerd doordat PayDutch bij een geschil tussen koper en verkoper gratis professionele rechtshulp biedt.

Laagdrempelig
Dit soort diensten zijn normaal erg duur. Maar Paydutch biedt deze dienst voor slechts 1 euro per advertentie (zolang het verkoop bedrag onder de 2500 euro is). Hierdoor denkt Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl dat de drempel om deze dienst te gebruiken erg laag is.

Niet goed, geld terug
PayDutch hanteerd ook het ´niet goed, geld terug´ principe. Tot 5 dagen na de verzenddatum van het product heeft de koper de gelegenheid om ‘niet akkoord’ te geven en dus zijn of haar geld terug te krijgen. Bakstenen per post ontvangen kan dus nog wel, alleen je kan ze vanaf nu retour zenden en je geld terug halen.

Gratis rechtshulp
Daarnaast biedt PayDutch in samenwerking met Rechtshulp Nederland bij een geschil tussen een koper en een verkoper gratis rechtshulp aan, resulterend in een bindend advies.

Werking van PayDutch
De koper betaalt het afgesproken bedrag voor het product aan PayDutch. Op het moment dat PayDutch de betaling ontvangt, krijgt de verkoper een sein dat hij of zij het product moet versturen aan de koper. Als de koper het product ontvangen heeft dan maakt PayDutch het geld over aan de verkoper.

PayDutch op Speurders.nl
Verkopers kunnen vanaf vandaag bij het inbrengen van hun advertentie op Speurders.nl aangeven dat zij een verkoop willen afhandelen via PayDutch. Er verschijnt dan een PayDutch logo bij hun advertentie. Bijkomend voordeel is dat verkopers hiermee het vertrouwen winnen van kopers. Uiteraard kan een koper ook bij de verkoper aangeven dat men de transactie via PayDutch wenst af te handelen.

Meer informatie is te vinden op Speurders.nl.