Onder andere Asus, Lantic, Palit, EVGA, Gainward, Gigabyte, PNY, KFA2, Sparkle, MSI, POV, Zotac en Inno3D komen met hun eigen variant van de GT 430 videokaart. De meeste hebben gekozen voor een standaard variant, sommige hebben er een schepje bovenop gedaan met extra koeling of hogere clocksnelheden.

Gainward GT 430

De meeste GT 430 videokaarten die zijn uitgebracht zijn low-profile kaartjes, er zijn ook een aantal full height PCB’s te vinden zoals die van Lantic, Gainward, KFA2 en Zotac. Gainward heeft hierbij gekozen voor een dual-slot koeler, wat deze low-end videokaart toch een hele grote kaart laat worden.

Gigabyte GT 430

MSI GT 430

Opvallend zijn de uitvoering van Gigabyte en MSI. Deze fabrikanten hebben beide een dual-ventilator uitvoering in de planning staan. Bij MSI heeft de kaart hogere clocks gekregen. De core draait namelijk op 785 MHz, de shader op 1570 MHz en het geheugen op 2000 MHz. De versie van Gigabyte zal ook hoger geclockt worden, hoe hoog is nog niet bekend.


Sparkle maakt heel goed gebruik van de GT 430 videokaart, ze komen namelijk met zes verschillende varianten van de videokaart, de één zal draaien op hogere of lagere clocksnelheden en de ander heeft 2 GB geheugen in plaats van 1 GB. De kaarten zullen allen low profile kaarten blijven.

De rest van de kaarten zullen vrij standaard blijven en zullen dus ongeveer gelijk zijn aan de standaard specificaties van nVidia die in dit nieuwsbericht te zien zijn.

Zoals eerder gezegd zullen de videokaarten geprijsd gaan worden rond de 80 euro, afhankelijk van de fabrikant.