1 min

Tags in dit artikel

,

Symantec heeft na 19 jaar besloten dat de chief executive officer, Enrique Salem, niet langer bij het bedrijf past. Salem zal worden vervangen door Steve Benett, de voorzitter van de raad van Bestuur.

Salem werkt al 19 jaar voor het antivirusbedrijf en was de laatste 3 jaar werkzaam als CEO. Symantec laat weten dat zijn vertrek niet vanwege een speciale gebeurtenis is, maar dat het bedrijf beneden verwachting presteert ondanks alle kansen die het bedrijf krijgt.

Kennelijk was de raad van Bestuur van Symantec niet blij dat het netto-inkomen van het eerste fiscale kwartaal met tien procent daalde, ondanks de sterkere dollar en de besparingen van de herstructurering van het bedrijf.

De opvolger van Salem is Steve Benett. Hij zal zijn positie als voorzitter van de raad van Bestuur van Symantec behouden. Benett is ex-CEO van het Amerikaasne softwarebedrijf Intuit. Toen hij daar de leiding over had, groeide het bedrijf en breidde het uit naar nieuwe markten, zoals internetbankieren en gezondheidszorg.

Symantec verwacht dit kwartaal een omzet tussen de 1,64 en 1,67 miljard dollar. Dit terwijl analisten verwachten dat de omzet 1,69 miljard dollar wordt, 1 procent meer dan de verwachting.