Goede kwartaalcijfers voor Samsung door Galaxy’s

Samsung heeft dit kwartaal een recordwinst mogen noteren. Dit is volgens de cijfers vooral te danken aan zijn Galaxy-lijn met als paradepaard natuurlijk de recent uitgebrachte Galaxy S3.

Met de Galaxy-lijn heeft Samsung duidelijk de spijker op de kop weten te slaan. Met inmiddels enkele tientallen varianten is er voor ieder wat wils. Door een breed segment met modellen te creëren waarin zowel budget- als high-end toestellen in te vinden zijn, weet Samsung een zeer breed publiek aan te spreken. Dit uit zich dan ook duidelijk in de kwartaalcijfers van de fabrikant.

Als klap op de vuurpijl wist de Galaxy S3 van Samsung binnen een tijdsbestek van twee maanden meer dan tien miljoen exemplaren van het toestel te verkopen. Mede dankzij deze indrukwekkende verkoopaantallen wist Samsung minstens zo indrukwekkende cijfers neer te zetten.

Zo noteerde Samsung afgelopen kwartaal een totale omzet van 34,12 miljard euro. De winst kwam uit op een bedrag van 4,81 miljard euro, wat uiteindelijk een nettobedrag van 3,72 miljard euro betekende. Daarnaast denkt Samsung in het aankomende kwartaal positieve cijfers te kunnen noteren. De fabrikant verwacht geen grote wijzigingen in de vraag en verwacht zelfs een toename met het oog op de feestdagen.