Chrome krijgt een resetknop met nieuwste update

Met de nieuwste update van Google Chrome wordt een resetknop geïntroduceerd waarmee gebruikers in één keer alle data uit de browser kunnen verwijderen. Ook komen er betere zoeksuggesties in de omnibox.

In Chrome 29 is het mogelijk om alle add-ons en andere aanpassingen in één keer te verwijderen. Dat is vooral handig om je browser eens een flinke opfrisbeurt te geven. Al deze zaken kunnen een browser na verloop van tijd immers een stuk trager of zelfs instabiel maken. Google is niet de eerste partij die een resetknop introduceert in zijn browser. Mozilla introduceerde zo’n functie enkele maanden terug ook al voor Firefox.

De omnibox -de zoekbalk bovenin de browser- gebruikt vanaf deze release ook persoonlijke data bij het aanbieden van zoeksuggesties. Daarbij wordt gekeken naar recentelijk bezochte websites, waardoor relevantere resultaten aangeboden worden, meldt Google.

Mac-gebruikers krijgen ook de beschikking over zogenaamde rich notificaties, waarmee web-apps en extensies notificaties op het scherm kunnen tonen. Denk hierbij aan de ontvangst van nieuwe e-mails of een contact dat een chatgesprek met je opstart.

Google Chrome is vanaf de website van Google te downloaden, als je de browser al hebt geïnstalleerd zal deze de update automatisch uitvoeren.