Uitrol van Android 5.0 Lollipop gestaakt vanwege bug

Google heeft de uitrol van Android 5.0 Lollipop tijdelijk stilgelegd. Een energieverslindende bug zorgt ervoor dat de zoekgigant ertoe bewogen wordt de uitrol voorlopig te staken. De uitrol naar verschillende Nexus-apparaten werd eigenlijk op 3 november afgetrapt.

De uiteindelijke versie van Android 5.0 Lollipop zou een bug bevatten, waardoor Google de uitrol voorlopig staakt. Het gaat om een bug in de aansturing van de WiFi-module, waardoor de accuduur zeer negatief beïnvloed wordt.

Hoe groot de aanslag op de accu exact is, is onduidelijk, blijkbaar is het effect groot genoeg om de uitrol van de update stop te zetten. Gebruikers die de update al op eigen houtje hebben geïnstalleerd op de Nexus 5 melden dat in het overzicht van de accu duidelijk zichtbaar is dat WiFi wel 60 tot 70 procent van de accucapaciteit verbruikt.

Naar verluidt zou Google de bug al verholpen hebben, maar de datum van uitrol zou nu verplaatst zijn van 3 naar 12 november. Mogelijk wil Google de update aan extra tests onderwerpen.