‘Elliott en Francisco willen LogMeIn kopen voor 4 miljard dollar’

‘Elliott en Francisco willen LogMeIn kopen voor 4 miljard dollar’

Investeerders Francisco Partners Management en Elliott Management doen een bod van 4 miljard dollar (ongeveer 3,6 miljard euro) op zakelijke softwareprovider LogMeIn. Ze willen het bedrijf van de beurs halen, schrijft Bloomberg op basis van bronnen.

LogMeIn maakt software-as-a-service (SaaS)-dienstenvoor de zakelijke markt. Daaronder vallen onder andere remote access-oplossingen en VPN-diensten. Bovendien is LogMeIn eigenaar van wachtwoordmanager LastPass.

Na het nieuws steeg het aandeel LogMeIn naar 80 dollar. Het bedrijf is daarmee 3,9 miljard dollar waard. De softwareprovider maakte afgelopen kwartaal 317 miljoen dollar winst.

De gesprekken tussen de hedgefondsen en het techbedrijf lopen volgens Bloomberg al een tijd. Het is echter nog niet zeker dat de deal ook echt door gaat.

Elliott heeft al connecties met LogMeIn

Elliott Management specialiseert zich in tech-investeringen en heeft een geschiedenis met LogMeIn. Jesse Cohn, een partner van het hedgefonds, was 16 maanden lang onderdeel van het bestuur.

Hij werd deel van het bestuur in januari 2017, tijdens de fusie van LogMeIn met de GoTo-diensten van Citrix Systems. Daarna kocht LogMeIn nog Nanorep Technologies, een bedrijf dat chatbots ontwikkelt.

Elliott Management had sinds de fusie meermaals aandelen van LogMeIn in handen, schrijft Bloomberg. Eerder kochten Elliott en Francisco Partners samen Quest Software en SonicWall van Dell Technologies.

Doorgaans vraagt Elliott om verregaande ingrijpen als het een bedrijf koopt. Afgelopen jaar zette het hedgefonds na het werven van een belang SAP onder druk, waarna het bedrijf moest herstructureren. Elliott heeft een belang van 1,2 miljard in het bedrijf.