1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een op de drie enterprise devices voldoet niet aan de voorwaarden van Windows 11. Dat concludeert netwerkspecialist Riverbed in een recente analyse.

De minimale specificaties van Windows 11 zijn relatief hoog. Het is duidelijk dat een groot aantal apparaten op Windows 10 achterblijft. Netwerkspecialist Riverbed onderzocht het precieze aantal. Ongeveer een derde van alle enterprise devices is ongeschikt, aldus de organisatie.

Gebrek aan storage en TPM 2.0

Riverbed stelt dat 23 procent van de apparaten aangepast kan worden om aan de voorwaarden te voldoen. 12 procent zou volledig verouderd zijn. De grootste drempel is TPM 2.0, een securitychip die in oudere apparaten ontbreekt.

Ook opslagruimte blijkt schaars. De overstap naar Windows 11 vergt 64GB aan capaciteit. Riverbed ontdekte dat ongeveer 20 procent van de apparaten onvoldoende opslagruimte bieden.

Populair, ondanks alles

Sommige Windows-gebruikers zijn ontevreden, maar het deert niet. De adoptie van Windows 11 groeit. Qua populariteit blijft het besturingssysteem onovertroffen.

Marktonderzoeker AdDuplex trackt 5.000 Windows PC’s om de adoptie te volgen. Volgens AdDuplex werd Windows 11 in februari 2022 op 20 procent van de PC’s gedraaid. In de maand daarvoor lag het aandeel op 15 procent — een verschil van 5 procent.

Op dit moment staat de eerste grote Windows 11 update in de steigers. We verwachten een nog grotere stijging nadat de update verschijnt.

Tip: Dit is hoe je Android apps op Windows 11 draait