1 min

Het Nederlandse Fourthline heeft in een nieuwe investeringsronde 50 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf wil het geld gebruiken om de software voor het bestrijden van complexe financiële criminaliteit verder te ontwikkelen.

De investering is opgehaald bij nieuwe en bestaande institutionele investeerders. Onder meer investeringsmaatschappij Finch Capital heeft zijn aandeel, na een eerdere investering, uitgebreid.

KYC-softwareplatform

Fourthline levert Know Your Customer (KYC) software aan banken en andere gereguleerde financiële instellingen. Met de software worden duizenden identiteitschecks van klanten uitgevoerd om witwassen en fraude te voorkomen.

De fintechspecialist levert hiervoor op algoritmes en AI gebaseerde technologie in een overkoepelend platform. Denk aan een enkele API voor het elimineren van complexiteit en het toepassen van een enkele en herbruikbare kernidentiteit; een ‘single source of truth’. Met deze kernidentiteit is het niet nodig klanten tweemaal om informatie te vragen. Dit moet de conversie en retentie verhogen.

Verder biedt het Fourthline-platform een productsuite voor alle KYC- en Anti-Money Laundering (AML)-vereisten. Van de eerste onboarding tot dagelijkse AML-controles, authenticatie, gekwalificeerde elektronische handtekeningen, periodieke reKYC, verbeterd fraudeonderzoek, documentvernieuwing en indien nodig off boarding.

De investering wil Fourthline inzetten voor het ontwikkelen van het softwareplatform. Inmiddels heeft de fintechspecialist meer dan 270 werknemers en vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en het VK.

Lees ook: Visa en MasterCard in de race om fintech Pismo over te nemen