2min

Google introduceert elektronische handtekeningfunctionaliteit voor Google Workspace-klanten in een open bèta. Meer specifiek komt de functionaliteit beschikbaar in Google Docs en Google Drive.

Met het toevoegen van elektronische handtekeningfunctionaliteit aan Google Workspace wil de techgigant vooral ZZP’ers en kleine bedrijven de mogelijkheid geven om elektronische handtekeningen aan documenten toe te voegen en deze beheren. Zonder dat zij eerst documenten moeten printen, ondertekenen, inscannen en e-mailen om een digitale handtekening te vragen van anderen.

Concreet is de functie niet meer dan een specifiek veld dat in een Google-document te plaatsen is. In het veld kan de ontvanger van het document dan zijn of haar elektronische handtekening plaatsen.

Meer functionaliteit onderweg

De komende periode is Google van plan deze functionaliteit verder uit te bouwen met meer uitgebreide features. Het gaat dan om een audit trail voor het bijhouden van elektronische handtekeningen in Google Docs-documenten, de mogelijkheid om meerdere ondertekenaars te ondersteunen en het versturen van documenten voor een handtekening naar personen buiten het Google Workspace-ecosysteem.

Verder moet het mogelijk worden een elektronische handtekening in een pdf-bestand van het betreffende document te verkrijgen.

Gratis voor Google Workspace-gebruikers

De nieuwe feature voor elektronische handtekeningen rolt over de komende 15 dagen gratis uit naar individuele gebruikers van Google Workspace. Ook beheerders kunnen zich voor de bèta aanmelden.

Specifiek gaat het om gebruikers van Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Essentials Plus, Education Plus en non-profit-klanten.

Lees ook: Google lanceert Workspace Individual voor kleine ondernemingen