1 min Applications

Facebook test vertaalknop bij berichten

Facebook is bezig met het testen van een vertaalknop om de 750 miljoen gebruikers dichter bij elkaar te brengen. De functie werkt momenteel nog alleen maar bij reacties op persoonlijke pagina’s. Facebook is al wel bezig om de service over de gehele website beschikbaar te maken.

De "Vertaal" knop zal naast de "Like" knop komen. Door middel van de "Vertaal" knop kun je de tekst om laten zetten in jouw eigen geselecteerde taal. Daarna zal de knop veranderen in "Origineel", om de originele tekst weer te laten zien.

Facebook test vertaalknop bij berichten
Nu gebruiken mensen vaak Google Translate om zo met elkaar te communiceren. Dit werkt echter niet gemakkelijk. Met de "Vertaal" functie hoopt Facebook om mensen van bijvoorbeeld een internationaal bedrijf makkelijker met elkaar te laten communiceren.

Tot nu toe beschikt de functie over enkele talen zoals: Spaans, Frans, Hebreeuws, Chinees en Engels. Wij Nederlanders moeten nog even wachten tot we met Chinezen kunnen praten. Wanneer het uiteindelijk volledig geïntegreerd wordt in Facebook is nog niet bekend.

Bron:Inside Facebook