Build: Fedora, Ubuntu en Suse Linux komen naar de Windows Store

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de adoptie van Linux binnen Windows 10 groter gaat worden. Vorig jaar presenteerde het als Ubuntu en Bash voor Windows, nu maakt het bekend dat maar liefst drie Linux-distributies straks direct vanuit de Windows Store geïnstalleerd kunnen worden. Deze Linux-installaties worden gevirtualiseerd op het systeem. 

Het blijft natuurlijk een beetje vreemd om Linux te draaien bovenop het Windows 10-besturingssysteem, maar voor ontwikkelaars is het ideaal, die kunnen op deze manier zeer eenvoudig een ontwikkelomgeving in gebruik nemen. De focus van vorig jaar lach vooral op Ubuntu, maar nu komen ook Fedora en Suse beschikbaar binnen Windows 10, waardoor alle Linux-smaken wel vertegenwoordigd zijn.

Andere nieuwe apps in Windows Store

Het zijn overigens niet de enige apps die beschikbaar komen in de Windows Store. Microsoft heeft Apple ook zo gek gekregen om iTunes voor Windows geschikt te maken voor de Windows Store. Hierdoor is deze applicatie straks ook te gebruiken op Windows 10 S, waar alleen apps vanuit de Windows Store op zullen draaien.

Naast iTunes komen ook diverse apps van andere bekende bedrijven naar de Windows Store, wat te denken van AutoDesk, Spotify en SAP Digital Board Room.