Abonneer je gratis op Techzine!

De beveiligingsapparatuur van Nokia was vorig jaar de leider in het meest competitieve segment (1000 – 5000 Euro) van de markt van apparatuur voor firewalls en VPN’s (Virtual Private Network) en kwam op de tweede plaats op de globale wereldwijde markt van apparatuur voor firewalls/VPN’s en intrusiedetectie. Dit blijkt uit een in november 2002 gepubliceerde studie van het analysebureau IDC, "Worldwide Security Appliance Marktet Forecast and Analysis 2002 – 2006: Hardware Continues to be the Choice of Security Software Deployment.” De studie besluit tevens dat de apparatuur van Nokia, gecombineerd met de VPN-1? / FireWall-1?-software van zijn prioritaire partner, Check Point™ Software Technologies’, goed was voor meer dan 30% van de wereldwijde markt van apparatuur voor firewalls/VPN’s, net 2 percent minder dan de leidende positie op deze markt.

“Nokia is een vooraanstaande kracht op de wereldmarkt van apparatuur voor firewalls, VPN en intrusiedetectie op netwerken," zegt Charles Kolodgy, research manager voor het beveiligingsprogramma van IDC. “Nokia was een van de eerste aanbieders van beveiligingsapparatuur en bevindt zich in een uitstekende positie om zijn leiderschap op deze competitieve markt te behouden."

Een bewijs van de kracht van het partnerschap tussen Nokia en Check Point: IDC schat dat in 2001 de helft van de inkomsten van Check Point uit bedrijfsfirewalls en VPN-software rechtstreeks gerelateerd was aan zijn kanaal voor apparatuur, waarbij Nokia ongeveer 80% van deze inkomsten genereerde. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien de gecombineerde percentages van de firewall/VPN-apparatuur die de VPN-1/FireWall-1 software van Checkpoint gebruikt, die van alle andere leveranciers achter zich laten.