Abonneer je gratis op Techzine!

Ooit voorspelde Intel oprichter Gordon Moore dat de prestaties van computerchips ongeveer elke 2 jaar zou verdubbelen. De voorspelling, die sinds die tijd Moore’s Law heet, blijkt 40 jaar na dato vrij accuraat te zijn geweest.
Moore deed zijn beroemde uitspraak destijds in het blad Electronics.

Intel blijkt na een interne zoektocht echter geen origineel exemplaar meer te hebben van de uitgave van Electronics, die op 19 april 1965 uitgebracht werd. Moore had zelf een exemplaar, maar heeft deze een keer uitgeleend en kon hem na verloop van tijd niet meer terugvinden.

Intel is wel in het bezit van fotokopieën van het origineel, maar wil liever een echt exemplaar hebben. Het bedrijf heeft daarom een oproep gedaan op eBay, in de hoop dat iemand een origineel exemplaar thuis heeft liggen.
"We hopen dat iemand nog een exemplaar heeft liggen ergens weggestopt in een hoekje van hun garage. Het is een belangrijk stukje geschiedenis en we zouden dolgraag een origineel exemplaar willen hebben.", aldus een woordvoerder van Intel.

Intel heeft 10.000 dollar over voor een exemplaar dat in goede staat verkeerd. Het bedrijf is bereid om ook voor eventuele extra exemplaren te betalen, maar dat bedrag zal beduidend lager liggen.
Mensen die toevallig een exemplaar thuis hebben liggen kunnen terecht op eBay’s ‘want it now’ web site.