1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft de langverwachte, nieuwe versie van de Nintendo DS aangekondigd. De console zal op twee maart in Japan het licht zien.

De nieuwe DS zal kleiner zijn met zijn 133 mm breedte, 73,9 mm hoogte en 21,5 mm diepte. Hiermee is de nieuwe uitvoering 42 procent kleiner dan zijn oudere broer. ook is hij 21 procent lichter, namelijk 215 gram in tegenstelling tot de 275 gram van zijn voorganger. Uit de foto’s van de nieuwe DS blijkt dat de schermpjes van de handheld even groot zijn als die van de eerste versie. Officiële informatie heeft Nintendo hier echter nog niet over vrijgegeven.

Er zitten weinig nieuwe functies op de nieuwe handheld. Dit valt tegen, want er gingen geruchten dat je er ook mee zou kunnen bellen. Dit bleek dus niet waar te zijn. Wat wel opvallend is dat de helderheid van de schermpjes in vier standen te regelen is, net zoals bij de PSP.

De DS Lite komt in Japan voor 16.800 yen in de winkel te liggen, dit komt neer op 119 euro. Daarmee is hij een beetje duurder is dan zijn grote broer. Wanneer hij in Europa uitkomt is nog niet duidelijk.