Abonneer je gratis op Techzine!

Dell gaat nu ook servers met AMD processors verkopen. Dit is opmerkelijk, aangezien voorheen alleen maar systemen met Intel processors door Dell werden geleverd.

AMD heeft Dell eindelijk om weten te krijgen. Het bedrijf meldde vandaag dat ze servers met meerdere processors gingen bouwen in samenwerking met AMD Opteron processors. Dell stopt niet met het leveren van servers met Intel processors. Vooral servers met de nieuwe Woodcrest Xeon 5100 serie processors.

Sinds de Opteron in productie werd genomen, zo’n drie jaar geleden, is het erg goed met deze processor gegaan. Omdat veel bedrijven deze processors in server gebruikt, zoals bijvoorbeeld HP, snoept AMD zo stukje bij beetje het aandeel van Intel op de servermarkt weg.

De Opteron is erg populair en het is dus niet onwaarschijnlijk dat Dell de processors ook in andere servers gaat gebruiken. Er bestaat een goede kans dat dit wordt uigebreid naar de gewone x86 architectuur servers. In het eerste kwartaal waren 22.1% van alle x86 servers uitgerust met een Opteron processor.

Het schaap is over de dam, Dell gebruikt nu ook AMD. Het is echter alleen nog maar in de dure, zware servers, maar mocht dit een succes zijn, dan bestaat er natuurlijk altijd een kans dat er ook normale desktop computers komen met een AMD processor.