2min

Tags in dit artikel

, ,

Dell heeft in korte tijd twee beslissingen genomen waarmee het bedrijf afstapt van jarenlange tradities. De eerste beslissing was om voor servers ook AMD chips te gaan leveren. De tweede beslissing is het openen van twee winkels, maar de slogan "Wij zijn niet in de in winkel te koop" blijft nog even van toepassing.

Dell zal de eerste winkel openen in het NorthPark Center in Dallas, de tweede vestiging komt in het Palisades Center in New York.
De winkels zijn echter niet te vergelijken met een standaardwinkel, want er liggen geen producten van Dell op voorraad. In de winkels staan de meeste modellen van Dell uitgestald, zodat mensen ze naar hartelust kunnen proberen. Als ze zichzelf overtuigd hebben van hun keuze, dan kunnen ze de computer bestellen via de website van Dell. Dat kan uiteraard thuis, maar ook in de winkel zelf.

Met de winkels komt Dell tegemoet aan een groot aantal klanten dat Dells producten eerst wil uittesten voordat ze overgaan tot aanschaf. Dell probeerde dit probleem al eerder op te vangen door kiosks te maken in grote winkelcentra, maar daar kon het bedrijf maar enkele producten demonstreren.
In de nieuwe winkels is ruimte genoeg, want elke winkel heeft een vloeroppervlak van ruim 275 vierkante meter.

Impressie van de nieuwe Dell winkel
Foto van de nieuwe Apple winkel in New York

Dell verwacht dat het concept succes zal hebben, aangezien de kiosks ook winstgevend zijn. Daarnaast opent Dell alleen winkels op grote en drukke winkelcentra. Concurrent Gateway heeft ook winkels, maar die heeft veel vestigingen in kleinere winkelcentra, waardoor deze winkels niet zo heel goed lopen.
Grootste concurrent voor Dell zal echter Apple Computer zijn, die Apple Stores heeft in dezelfde winkelcentra. Apple staat er bekend om dat het deze stores tot in perfectie inricht en Dell zal er naar eigen zeggen dan ook alles aan doen om haar winkels van hoge kwaliteit te maken.

De eerste winkel in Dallas gaat in juli open, de vestiging in New York volgt later. Het is niet duidelijk of er binnenkort nog meer winkels gaan volgen, of dat het concept ook in andere landen uitgerold gaat worden.