2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Eerder dit jaar, op 18 mei, besprak Dell hoe hun voorbije kwartaal verlopen was en maakte toen ook bekend dat het bedrijf servers met AMD’s Opteron Dual Core processor zou gaan maken. Alsof dit nog niet genoeg goed nieuws was voor de AMD-fans kondigde Dell op 17 augustus aan dat het ook hun Dimension desktop PC’s zal uitrusten met AMD processors.

Officieel is er nog geen woord gerept over een Dell notebook die een AMD processor bevat, maar er zijn al diverse geruchten over een laptop die zal uitgebracht worden ergens 4de kwartaal 2006. Nu wordt er door verschillende bronnen uit de industrie beweerd dat er 20 miljoen AMD processors zullen gebruikt worden in de producten van Dell in een tijdspanne van 1 jaar (4de kwartaal dit jaar tot 4de kwartaal volgend jaar) . Volgens de bronnen zouden 4 miljoen van deze processors gebruikt worden voor notebooks en de overige 16 miljoen in desktops en servers. Op het gebied van notebooks heeft AMD nu een grote sprong voorwaarts gemaakt door naast Hewlett-Packard en Acer ook Dell aan het lijstje toe te voegen.

Volgens analisten stijgt Dell’s verkoop van PC’s (dat houdt onder andere desktops, notebooks, ultra portables en x86 servers in) ieder jaar met 20% waardoor het dit jaar de kaap van 45 miljoen zou moeten halen en in 2007 55 miljoen. Daaruit leidden analisten af dat de 20 miljoen AMD processors in ongeveer een derde van Dell’s PC assortiment zullen belanden. Nog een andere bron voorspelde dat AMD wel eens een situatie zou kunnen voorhebben waarbij er meer vraag dan aanbod is. Dit tekort zou onder andere veroorzaakt worden door het feit dat AMD voorrang zal geven aan Dell, Acer en HP.