VMware gaat samen met eero, een dochterbedrijf van Amazon, thuiswerkers betere zakelijke netwerkfunctionaliteit en security bieden. Hiervoor worden de eero 6-series mesh wifi-systemen gecombineerd met VMware’s SASE Work from Home-oplossing.

De partijen willen thuiswerkers de beste netwerkfunctionaliteit en security bieden, in de vorm van een betere wifi-ervaring. Voor een betere wifi-ervaring bieden de eero 6-series systemen Wifi 6 voor hogere snelheden en dekking die het mogelijk maakt meerdere devices simultaan binnen een huis te gebruiken. Ook zijn door de betere dekking werknemers niet meer gebonden aan een enkele locatie in hun huiselijke omgeving.

Binnen de gezamenlijke oplossing hebben klanten de keus tussen twee eero 6-modellen. De eero 6 Pro, een tri-band mesh Wifi 6-router met hoge prestaties voor woningen met een Gigabit-internetaansluiting, of de eero 6 dual-band mesh Wifi 6-router voor woningen die een internetaansluiting hebben tot 500 Mbps.

Cloudgebaseerde security van VMware

VMware levert voor de cloudgebaseerde security binnen de gezamenlijke oplossing zijn VMware SASE for Home-oplossing. Deze oplossing moet ervoor zorgen dat de connectiviteit en het netwerkverkeer tussen het bedrijfsnetwerk en alle zich in on-premises datacenters, (hybride) cloud en public cloud bevindende applicaties en workloads veiliger, betrouwbaarder en efficiënter verloopt.

Hiervoor herkent de oplossing van de virtualisatiegigant automatisch 3.000 verschillende applicaties. Daarnaast geeft de tool op een intelligente manier verkeer van belangrijke zakelijke applicaties voorrang.

Tools voor beheerders

IT-beheerders hebben verder de mogelijkheid met VMware SASE alle netwerk- en security policies voor de oplossing eenvoudig te beheren via de centrale Orchestrator-tool. Beheerders kunnen op deze manier deze policies configureren en naar alle sites die op eero mesh wifi-systemen draaien. Verder maakt de VMware SASE-oplossing het mogelijk AIOps toe te passen, waardoor zij meer en beter inzicht krijgen in de actuele eindgebruikerservaring wanneer cloudgebaseerde applicaties worden gebruikt.

De samenwerking tussen VMware en het dochterbedrijf van Amazon is waarschijnlijk de laatste van VMWare onder de vlag van Dell Technologies. Vanaf 1 november is VMware, na een lang afsplitsingsproces, een zelfstandige onderneming.