Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een rapport dat onlangs op de Singapore Exchange verschenen is, blijkt dat Creative sinds juni 2007 heel wat werknemers ontslagen heeft. Een groot gedeelte van het toenmalige personeelsbestand is op het moment van schrijven niet meer actief.

Het verschenen rapport op de Singapore Exchange laat zien dat het personeelsbestand in juni 2008 bestond uit ongeveer 3100 werknemers die full-time aan het werk waren. Ten opzichte van vorig jaar juni is het aantal werknemers drastisch afgenomen. In juni 2007 waren er namelijk nog 5800 werknemers in dienst bij het bedrijf. Cijfers die tijdens de financiële crisis zijn ontstaan zijn echter nog niet inbegrepen bij deze cijfers, aangezien het rapport cijfers weergeeft die tot en met juni 2008 bekend zijn. Welke gevolgen de financiële crisis heeft voor het personeelsbestand van Creative valt op het moment van schrijven dus ook nog niet te zeggen.

De aandelen van Creative zijn op de Singapore Exchange ook in waarde afgenomen. Afgelopen vrijdag noteerde het aandeel een waarde van ongeveer 4,20 dollar. Deze waarde betekent een verlies van 32 procent ten opzichte van de gemiddelde waarde van een aandeel in het jaar 2008. In verhouding met de Straits Times Index doet Creative het niet slecht, want aandelen op de Straits Times Index gingen gemiddeld met 49 procent omlaag.

Meer informatie over het rapport van Creative is terug te vinden op de site van de Singapore Exchange.