2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Aangezien ATI rivaal NVIDIA ook zo nu en dan van zich laat horen over zijn videokaarten, haalt NVIDIA nu uit naar ATI over haar HD 5xx0 kaarten.

Volgens bronnen van NVIDIA worden er te weinig 5xx0 kaarten verzonden om een grote impact te maken op de markt. NVIDIA’s trots is wel aangetast, aangezien ATI weer de snelste is met haar kaarten. NVIDIA vertelt dat hun verkoop goed is en dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken.

NVIDIA heeft al zijn chips verkocht om zo zonder de andere kaarten in hun lijst te kunnen beginnen met Fermi, helaas wil NVIDIA hier niets over kwijt tot de launch van deze kaart. Het is belangrijk om te onthouden dat ATI en NVIDIA alle twee van TSMC kopen en dat ze alle twee precies weten wat ze hebben.

NVIDIA komt ook te kort met hun 55nm GT200b videokaarten, maar de vraag en aanbod van de 40nm GT 240 zijn goed, tenminste de Europese OEM-verkoopcijfers. En de mobile chips van NVIDIA en in het speciaal de 40nm chips doen het helemaal goed in de mobile wereld.

Al met al komt het er op neer dat NVIDIA vindt dat ATI te weinig kaarten verstuurd. Als we moeten oordelen op de uitspraken van de bedrijven over de Fermi kaarten dan kunnen we er van uitgaan dat die de strijd zal winnen. Er zit dan natuurlijk wel een adder onder het gras, ze moeten wel genoeg kaarten verzenden en de juiste snelheden hebben.