Abonneer je gratis op Techzine!

De HME of voor de wat oudere lezers, de vernieuwde HCC Dagen gaan dit jaar niet door. Organisator MagEvent heeft dit gisteren bekend gemaakt. De oorzaak ligt voornamelijk aan het vinden van voldoende exposanten om mee te doen aan het evenement.

Het is inmiddels al niet meer de eerste keer dat het evenement is afgeblazen ook in 2007 werd het hele evenement afgelast. De HCC-dagen waren vroeger de plek waar je goedkoop pc onderdelen kon kopen, maar met de komst van de webwinkels is deze hele markt verdwenen.

Daarom is een aantal jaar geleden de keus gemaakt om er een multimedia event van te maken, door te proberen meer aandacht aan games en multimedia te besteden. Dit blijkt echter de laatste jaren niet overtuigend genoeg te zijn geweest want veel exposanten haken nu toch af.

Ook voor de HCC die nog steeds mee werkt aan het evenement is het een grote verassing, de HCC Directeur Petra Claessen zegt verrast te zijn door de mededeling van MagEvents en had niet verwacht dat die beslissing nu al genomen zou worden. Vele HCC vrijwilligers waren sinds januari al bezig met de voorbereiding van het evenement, HCC gaat nu opnieuw onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn.

Voor de HME is de toekomst niet erg rooskleurig, als evenementen afgelast worden omdat de exposanten wegblijven, dan is er nog maar weinig hoop voor de toekomst. De vraag is dan ook of het evenement nog wel ooit plaats zal vinden.