Apple heeft besloten om Samsung aan te klagen vanwege de gelijkenissen tussen de iPhone en Samsung’s Android smartphone de Galaxy S. Ook zou Samsung wel erg goed hebben gekeken naar de iPad bij de ontwikkeling van de Samsung Galaxy Tab’s. Het is een opmerkelijke stap van Apple omdat Samsung een van de grotere leveranciers is voor Apple’s iPhones en iPad’s.

Apple is van mening dat Samsung de patenten van Apple schendt. Volgens Apple is duidelijk te zien aan de hardware, het uiterlijk van de interface en zelfs de verpakking van de producten dat Samsung de producten heeft gekopieerd. Apple heeft een aanklacht ingediend bij de rechtbank in de Amerikaanse staat Californië.

Apple vindt dat dat de Galaxy S i9000 vooral veel lijkt op de iPhone 3GS. Dit toestel is echter al ruim een jaar op de markt en waarom Apple nu past kiest voor een gang naar de rechter is onduidelijk. In elk geval is de grootste vraag of deze zaak wel ooit voor zal komen. De meeste patentzaken worden al geschikt voordat het bij de rechtbank kan worden behandelt.