Yahoo staat niet te koop, dat heeft Yahoo-oprichter Jerry Yang en enkele andere leden van de Raad van Bestuur duidelijk gecommuniceerd richting enkele investeringsmaatschappijen. Sinds het ontslag van de voormalige CEO Carol Bartz, gonsde het van de geruchten dat Yahoo zou worden overgenomen.

Zowel Microsoft als het Chinese Ali Baba hadden wel oren naar een overname. Beide partijen zouden met hun eigen financiële partners een overname of het kopen van een minderheidsaandeel onderzoeken.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Yahoo vanaf aanstaande maandag een nieuwe CEO heeft. Het bedrijf heeft Scott Thompson gestrikt als nieuwe CEO van het bedrijf. Thompson was hiervoor directeur bij Paypal.

Enkele dagen geleden heeft Yahoo-oprichter Jerry Yang samen met enkele andere bestuursleden gesproken met enkele investeringsmaatschappijen. In deze gesprekken hebben ze duidelijk laten weten dat Yahoo niet te koop staat en dat een poging om Yahoo over te nemen niet zal worden gesteund door een meerderheid van de Raad van Bestuur. Hiermee hopen ze waarschijnlijk de druk die deze maatschappijen uitvoeren te verminderen.

De kans is echter groot dat er pogingen gedaan zullen worden voor een zogenaamde vijandige overname. Op dit moment ligt dat niet voor de hand maar door het aanstellen van een nieuwe CEO gaat er ongetwijfeld een kleine stoelendans plaatsvinden in het bestuur van Yahoo. De kans is aanwezig dat een meerderheid dan wel openstaat voor een overname. De aanstelling van een nieuwe CEO betekent in elk geval niet dat de rust is teruggekeerd bij Yahoo.